Brandweer helpt zorgverleners in coronacrisis

REGIO – De hulpdiensten en zorgverleners in ’t Gooi komen niet alleen in actie bij ongevallen of branden, maar steken ook elkaar de helpende hand toe in de coronacrisis. Zo schonk Brandweer Gooi en Vechtstreek deze week vuurwerkbrillen aan ziekenhuizen in de omgeving. Gister nam de brandweer van de Blaricumse ondernemer Mark Limburg (voorzitter van de Larense Drum- & Showband MCC) duizenden mondkapjes in ontvangst die voor de hulp- en zorgverleners in ’t Gooi bestemd zijn.

De Blaricumse ondernemer regelde via zijn kanalen de afgelopen weken diverse zendingen mondkapjes die nu in etappes binnenkomen. Die worden verdeeld onder de hulp- en zorgverleners in ’t Gooi. Joop Huizing nam namens Brandweer Gooi en Vechtstreek een eerste zending in ontvangst om deze te verdelen.

De brandweer helpt zelf ook. Vrijwilliger Erik Smit van Brandweer Naarden regelde voor het Centraal Corona Centrum (CCC) bij Tergooi Ziekenhuizen twee powermoons, buitenlampen op statief. Het CCC is vorige week opgezet naast de huisartsenpost in Blaricum. De buitenverlichting was niet op orde en brandweervrijwilliger Smit, die ook bij Broeder de Vries chauffeur is, regelde via Logistiek & Ondersteuning van de brandweer twee lampen. ,,Zeker in deze tijd moet je elkaar steunen als hulpverleners”, benadrukt Robin Macco, woordvoerder van Brandweer Gooi en Vechtstreek.

Een paar dagen later doneerde de afdeling Brandveilig Leven van de brandweer ook nog honderden vuurwerkbrillen aan ziekenhuizen, de huisartsenpost Blaricum en de ambulancedienst RAV. Deze worden normaal bij de vuurwerkvoorlichting op scholen gebruikt en uitgedeeld.

Tekst: Linda Blok / TekstBlok