Anderhalf jaar celstraf voor vechtpartij bij ‘t Bonte Paard

LAREN – Een 19-jarige man uit Marknesse moet anderhalf jaar de cel in voor het mishandelen van een agent in Laren. Tijdens een vechtpartij bij café ‘t Bonte Paard december 2019 in Laren trapte en sloeg hij tegen het hoofd van een ter plaatse gekomen politieagent.

De rechtbank ziet geen aanleiding om de verdachte te berechten volgens het jeugdstrafrecht, in tegenstelling tot het advies van de reclassering en het standpunt van de advocaat van de verdachte. Hij heeft een eigen bedrijf en is ondanks zijn jonge leeftijd kennelijk in staat om de verantwoordelijkheid en risico’s te dragen die bij het ondernemerschap horen.

De rechtbank Midden-Nederland veroordeeld de man tot een gevangenisstraf van 28 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk. Door het Openbaar Ministerie werd drie jaar celstraf geëist waarvan één jaar voorwaardelijk.

De man had een blanco strafblad. Het gedrag waarvoor de man nu terechtstaat lijkt niet te passen bij zijn karakter. Net als de reclassering schat de rechtbank de kans op herhaling laag in.

Dit heeft de rechtbank mee laten wegen bij het bepalen van de straf. Ook weegt de rechtbank mee dat de man ernstig gewond is geraakt door de kogel en het verdere herstel van zijn verwondingen nog onduidelijk is.