Zwaarbewapende agenten bij drugslab in Eemnes

EEMNES – De politie is maandag de hele dag bezig geweest met het ontmantelen van een drugslab. Het lab werd ontdekt bij een inval zondagavond.

De politie kreeg een melding die leidde naar een perceel aan de Te Veenweg Zuid. Zondagavond rond negen uur heeft de politie een inval gedaan op het terrein. In twee schuren werden drugslaboratoria aangetroffen waar synthetische drug geproduceerd werden, vermoedelijk gaat het om de drugs Chrystal Meth. Een man van 66 jaar uit Den Haag kon worden aangehouden.

Vanaf zondagavond wordt het perceel bewaakt door zwaar bewapende agenten. Een gespecialiseerd team van de politie, de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO), is al de hele dag bezig het drugslab te ontmantelen. Naast het Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) was er ook een droneteam van de politie aanwezig.

Het perceel zou volgens bronnen verhuurd worden, de eigenaar zou in het buitenland verblijven. De omvang van het drugslaboratorium is nog onduidelijk. Aan het einde van de middag was de politie nog steeds bezig met ontmantelen. Ook werd er een voertuig in beslag genomen en afgesleept.