Twee arrestaties na beroving met vuurwapen

HILVERSUM – Twee verdachten zijn dinsdagavond aangehouden in verband met een beroving. Bij deze beroving werd met een vuurwapen gedreigd.

Het duo kon worden aangehouden bij Cafetaria ’t Kamrad aan de Kamerlingh Onnesweg. Niets vermoedend zaten de twee verdachten hier na de beroving rustig te eten.

De twee zouden even daarvoor op de Weg over Anna’s Hoeve iemand beroofd hebben, het slachtoffer raakte daarbij gewond. De politie was nog op zoek naar de twee toen hun geparkeerde auto werd opgemerkt voor de cafetaria. Het cafetaria werd met meerdere agenten omsingeld.

Vermoedelijk hadden de twee toch door dat er wat gaande was. Er werden een vuurwapen en zakjes met vermoedelijk cocaïne achtergelaten op een kruk in de snackbar, waarna de twee een voor een probeerden te vluchten. Helaas had dit geen nut en werden de twee direct in de boeien geslagen.

De snackbar moest vanwege het achterblijven van de wapens en de drugs eerder sluiten dan normaal. Dit omdat de politie de sporen en de achtergebleven spullen moest veiligstellen.