Bewoner gekneveld bij woninginbraak, twee arrestaties

NAARDEN – De politie heeft vrijdagmiddag twee inbrekers op heterdaad betrapt en aangehouden. Bij de inbraak bleek de bewoner nog thuis en te worden gekneveld.

De politie kwam in actie na een tip van een omwonende dat er twee vreemde figuren in het componistenkwartier rondliepen, welke veel interesse hadden in de woningen. De politie omsingelde direct met meerdere agenten de hele wijk. De inbrekers bleken op dat moment aan het inbreken te zijn in een woning aan de Dr. Anthon van der Horstlaan.

In de woning bleek de bewoner ten tijde van de inbraak nog aanwezig te zijn. De inbrekers bonden de bewoner vast met touwen. Toen de politie ter plaatse kwam sloegen de inbrekers op de vlucht. Na een achtervolging door sloten en een weiland konden beide inbrekers worden aangehouden. Een van hen klom op een dak van een woning en probeerde zich nog te verschuilen.

De inbrekers hadden diverse gestolen goederen bij zich. Een speurhond heeft de overige goederen opgespoord welke in de vluchtpoging waren weggegooid. De inbrekers verblijven inmiddels in hotel traliezicht en zullen worden voorgeleid aan de officier van justitie.