Tragisch ongeval mogelijk door een technisch falen

BUSSUM – De vrouw die gistermiddag om het leven kwam bij een ongeval op de Comeniuslaan in Bussum is een 36-jarige vrouw uit Naarden. De oorzaak van het ongeval is mogelijk een technisch falen.

Het Opsporingsteam Verkeer van de politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. De politie heeft met veel getuigen gesproken en camerabeelden bekeken. Op dit moment lijkt het te gaan om een technisch falen. De bus is in beslag genomen en zal technisch worden onderzocht. Eén van de andere scenario’s, het onwel worden van de buschauffeur, wordt uitgesloten. Het onderzoek is nog niet afgerond.

Op hol geslagen
Een bestuurder van één van de aangereden auto’s liet gisteren weten dat het leek op een op hol geslagen bus. Even daarvoor zag hij nog mensen uitstappen die gingen lopen richting het station omdat dit vanwege de file sneller zou zijn. Niet veel later volgde een harde klap en werd zijn auto opzij geduwd door de bus. De aanrijding met de fietsster heeft hij niet gezien. Wel weet hij nog dat de vrouw met de bakfiets tussen de file door hem tegemoet kwam rijden.

Scania betrouwbaar
Een collega buschauffeur, die liever anoniem wil blijven, volgt de berichtgeving rond het ongeval aandachtig. Volgens hem staan de Scania bussen bekend als zeer betrouwbaar; hij kan zich bijna niet voorstellen dat er een technisch falen is geweest. Om daaraan toe te voegen dat het een nachtmerrie is voor iedereen; het drama kent enkel verliezers.

Bloemen
Bij de plek waar het ongeval heeft plaatsgevonden zijn inmiddels door bekenden en buurtbewoners bloemen gelegd en worden kaarsjes aangestoken ter nagedachtenis aan de overleden Naardense. Haar jonge zoontje die in de bakfiets zat bleef ongedeerd. Burgemeester Han ter Heegde ging vandaag langs bij het getroffen gezin. Hij noemde het een ’tragedie die de gemeenschap diep raakt.’