Dit zijn de Gooise zaken op de coldcasekalender 2020

HILVERSUM – Op de coldcasekalender staan dit jaar twee Gooise zaken. Voor het vierde jaar op rij heeft de politie een coldcasekalender verspreid onder gevangenen. Daarop worden 52 oude zaken, waaronder twee Gooise zaken, onder de aandacht gebracht.

Vorig jaar werd er onder andere aandacht gevraagd voor een dramatische brand in 2007 waarbij Kim Veerman uit Hilversum om het leven kwam. Hier zijn vooralsnog helaas geen tips over binnen gekomen.

Moord in Hilversum
Een van de recentste Gooise zaken op de kalender is een moord uit 2011 op de 50-jarige Pablo Hermeler uit Hilversum. Na een melding op donderdag 14 juli 2011 gaat de politie naar het huis van Pablo aan de Oosterenweg in Hilversum. Ze treffen Pablo dood aan.

Pablo was al jaren een bekende in de Hilversumse drugswereld en werd al eerder beroofd. De politie denkt dat hij door zijn slechter wordende gezondheid steeds vaker slachtoffer was van berovingen. Bij die berovingen stalen criminelen zijn geld en drugs.

 

Maar bij de laatste overval op donderdag 14 juli werd Pablo ook zwaar mishandeld door de overvallers. Dat is zijn dood geworden, tot groot verdriet van Pablo’s nabestaanden.

Politie en justitie loofden in augustus 2011 al een beloning uit van 10.000 euro voor de gouden tip, op de coldcasekalender is de beloning verhoogd naar 15.000 euro.

Moord zonder lijk
Een al wat oudere zaak op de kalender is een moord uit 2000 op Habib ‘Mike’ M’Hedhbi. Habib werkte bij een postsorteercentrum in Zwolle en kwam op 15 juni 2000 niet op zijn werk. Een dag later werd in de berm langs de Korte Muiderweg in Weesp een brandende vuilniszak gevonden met daarin bebloede kledingstukken en het rijbewijs van de 43-jarige Tunesiër.

Habib stuurde elke maand geld naar zijn ouders in Tunesië, maar sinds 15 juni heeft nooit iemand meer iets van hem vernomen. Mike was misschien betrokken bij een drugsdeal die hem het leven kostte. Maar er is geen duidelijkheid over wat er met Mike gebeurd is. Voor de gouden tip is een beloning van 20.000 euro uitgeloofd.

Tips
Mogelijk heeft u belangrijke informatie over kalenderzaken maar heeft u deze nog nooit gedeeld. Het is nooit te laat om uw verhaal te doen. De politie en nabestaanden van de slachtoffers vragen u om deze tips alsnog door te geven. Alle informatie kan bijdragen aan het oplossen van een zaak.

De gehele coldcasekalender is hier te bekijken.