Brandweer druk met kleine brandjes tijdens jaarwisseling

HILVERSUM –  De Brandweer Gooi en Vechtstreek heeft het deze jaarwisseling druk gehad met kleine brandjes. De brandweer moest 49 keer uitrukken voor o.a kleine buitenbrandjes of containerbrandjes. In Weesp en in Hilversum moest de brandweer in actie komen voor een autobrand.

Geweld tegen hulpverleners heeft zich niet voorgedaan dit jaar. Wel werd er iemand aangehouden nadat hij bij de Hilversumse brandweerkazerne aan de Kamerlingh Onnesweg voor de brandweerauto bleef staan toen deze met spoed naar een melding moest. Ook andere weggebruikers ondervonden hinder van deze persoon die zichtbaar zwaar onder invloed was van drank en/of drugs.

Alle hulpdiensten zijn de hele avond en nacht in touw geweest om de jaarwisseling in goede banen te leiden. Bij Tergooi ziekenhuizen zijn tijdens de jaarwisseling zes vuurwerkslachtoffers en vijf mensen met drank- of drugsvergiftiging behandeld. De vuurwerkslachtoffers hadden licht letsel.

Aan de Loosdrechtseweg ging een PMD container in vlammen op. Een auto welke hiernaast geparkeerd stond ontsnapte door het snelle optreden van de brandweer aan de vlammen, wel werd deze erg warm.

Diverse containerbrandjes moesten door de brandweer worden geblust.
Een bushokje aan de Laan 40-45 in Hilversum sneuvelde
Aan de Kolhornseweg ter hoogte van de Moerbeilaan moest het wormenhotel het ontgelden.