Bijrijder aangehouden na crash in sloot N201

KORTENHOEF – Een automobilist is zaterdagochtend op de Vreelandseweg N201 de sloot in gereden. Zijn bijrijder werd in de boeien geslagen.

Het eenzijdige ongeval vond rond half zes plaats toen de bestuurder van het voertuig op de rotonde ter hoogte van de Gabriëlweg reed, komende vanuit de richting van Hilversum. Door nog onbekende oorzaak verloor hij de macht over zijn voertuig en belandde in de sloot.

De bestuurder en zijn bijrijder konden uit het voertuig komen. Beide zijn door het ambulancepersoneel nagekeken, niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

Een berger heeft het voertuig uit de sloot getrokken en afgesleept.

Aanhouding

De bijrijder welke beweerde twee flessen drank op te hebben was het er niet mee eens dat hij niet naar het ziekenhuis hoefde. Toen de ambulance vertrok richtte de man zich op de aanwezige agenten waar hij behoorlijk vervelend tegen deed.

De bestuurder van de gecrashte auto probeerde zijn vriend nog bij zinnen te krijgen. Toen de politie wilde vertrekken begon de man nog meer te provoceren. De maat was inmiddels bij de agenten vol. De man werd aangehouden en afgevoerd naar het politiebureau.