Aanhoudingen na zware crash in Laren

LAREN – Aan de Rijksweg-West heeft zaterdagavond een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Een auto sloeg hier met hoge snelheid over de kop.

Het ongeval vond rond tien uur plaats op het viaduct over de Hilversumseweg. Door een veel te hoge snelheid verloor de bestuurder de macht over het stuur. Het voertuig met daarin meerdere inzittenden botste tegen de betonnen rand van het viaduct waarna deze een aantal keer over de kop sloeg. Het voertuig kwam uiteindelijk bijna 100 meter verder tot stilstand.

Hulpdiensten waaronder brandweer en ambulances rukte massaal uit voor het ongeval. Een opgeroepen traumahelikopter bleek niet nodig. De inzittenden zijn met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De bestuurder welke geen rijbewijs had werd aangehouden. In het ziekenhuis werd hem tevens een bloedtest afgenomen voor onderzoek naar mogelijk rijden onder invloed. De vader van de bestuurder werd in het ziekenhuis eveneens aangehouden, het is nog onbekend waarvoor.

De verkeersongevallenanalyse heeft ter plaatse onderzoek gedaan. Het zwaar beschadigde voertuig is in beslag genomen en afgesleept. De boordcomputer van het voertuig zal op een later tijdstip worden uitgelezen om de exacte snelheid ten tijde van het ongeval te kunnen vaststellen.