Politie schiet verdachte neer bij vechtpartij in Laren

LAREN – Bij café ’t Bonte Paard aan de Naarderstraat heeft de politie zondagavond een verdachte neergeschoten. Ook raakte er een agent gewond.

De politie kwam rond kwart voor tien af op een melding van een vechtpartij. De vechtpartij vond volgens getuigen op het terras plaats. Er zou ruzie zijn ontstaan toen een dronken klanten te horen hadden gekregen dat er geen alcohol meer aan hun werd geschonken.

Volgens onbevestigde bronnen zou het gaan om een gezin (vader, moeder en twee zoons), dat wegens dronkenschap al bij de Larense ijsbaan was weggestuurd.

Toen de politie arriveerde werden de agenten door meerdere mensen belaagd en er werd met glas gegooid, meldt de politie. Een politieagent raakte daarbij gewond aan zijn hoofd en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Daarop werden hulpdiensten, waaronder in eerste instantie ook een traumahelikopter, massaal opgeroepen. De traumahelikopter werd later weer afgeblazen. Wel kwamen ambulances en meer politie ter plekke. Ook hing er een politiehelikopter boven het gebied ter ondersteuning.

De politie heeft twee verdachten aangehouden. Eén van hen is in het tumult neergeschoten door een agent. De Rijksrecherche doet momenteel onafhankelijk onderzoek naar de toedracht.