Oplichtingszaak geseponeerd na omkomen verdachte

LOOSDRECHT –  Een oplichtingszaak tegen Eric J. uit Alphen aan den Rijn is door het Openbaar Ministerie geseponeerd. Dit omdat de verdachte onlangs is omgekomen bij een arbeidsongeval in Loosdrecht.

Eric J. blijkt de bouwvakker welke in oktober dit jaar om het leven kwam bij een arbeidsongeval op de bouwplaats van De Porseleinhaven aan de Oud-Loosdrechtsedijk. Het onderzoek naar dit ongeval loopt nog steeds. De politie en de Inspectie SZW kunnen hangende het onderzoek geen mededelingen doen.

De directeur van het bedrijf waar de man voor werkte verklaarde tegen over Omroep West dat er tijdens heiwerkzaamheden op de bouwplaats iets op het hoofd is gevallen van Eric J. wat hem fataal werd.

Het televisieprogramma Opgelicht?! maakte twee keer een uitzending over oplichter Erik J. hierin werd duidelijk dat hij sportscholen een kinderboerderij en tientallen vrouwen oplichtte, waaronder zijn eigen moeder welke hij voor enkele tienduizenden euro’s heeft bestolen.

Meerdere vrouwen deden aangifte tegen de man, omdat ze door hem waren opgelicht.
De politie besloot de aangiftes in april van dit jaar te bundelen en maakte hier een strafzaak van. Daarop werd de man aangehouden, hij kwam echter weer vrij en mocht zijn proces in vrijheid afwachten. Door het overlijden van de man is de strafzaak nu van de baan.