Na dertig jaar definitief einde Gooise Karavaan

REGIO – De Kiwanis Club Laren laat in een bericht weten definitief te stoppen met de jaarlijkse Gooise Karavaan. De truckersrun was voor cliënten van Amerpoort met een meervoudige beperking ieder jaar een onvergetelijke dag, een dag waar veel cliënten het hele jaar naar uitkeken.

De politie kan niet langer de gewenste begeleiding geven zoals in de afgelopen 30 jaar het geval is geweest. Begeleiding van de Gooise Karavaan behoort niet tot één van de kerntaken van de politie vind de politieleiding. Daarnaast kampt de politie met een personeelstekort.

Het zijn niet de politiemensen die met de grootste plezier elk jaar meededen die niet willen maar de politieleiding die dit besluit genomen heeft.

Kiwanis heeft de afgelopen maanden in goed overleg allerlei mogelijkheden besproken en afgewogen met verschillende belanghebbende. Dit met als doel om de Gooise Karavaan ook in 2020 te laten rijden.

Eindconclusie is dat de risico’s te groot zijn om de Gooise Karavaan zonder begeleiding van de politie te laten plaatsvinden.