Drie bedrijfspanden in Huizen gesloten na politie-invallen

HUIZEN – Drie bedrijfspanden op het Huizer bedrijventerrein ’t Plaveen van Batman Auto’s moeten voor drie maanden gesloten worden om zo criminele activiteiten in of vanuit de panden te stoppen. Dat heeft burgemeester Meijer besloten naar aanleiding van de politie-invallen die 22 oktober werden gehouden op vijf locaties in Huizen (vier bedrijfspanden en een woonhuis).

De beslissing van de burgemeester is gebaseerd op rapporten van de politie over de invallen in drie van de panden en het woonhuis. Over het vierde bedrijfspand is nog geen rapport bekend.

Vuurwapen 
In een van de panden aan de Fabrieksweg waar een Car Clean bedrijf gevestigd zou zitten werden onder andere kweekspullen voor een hennepkwekerij aangetroffen. Het bezit van kweekspullen voor hennepteelt is strafbaar op grond van de Opiumwet.

In twee panden aan de Ambachtsweg werden onder andere een vuurwapen, grote geldbedragen, een GSM-blokker en verborgen ruimtes aangetroffen.

Sluiting
Voor Ambachtsweg 20 gaat de sluiting vandaag al in. De eigenaar heeft de huurovereenkomst inmiddels beëindigd en het pand laten ontruimen. Voor Ambachtsweg 5 krijgen de eigenaar en zijn huurder een termijn van twee weken om het pand te ontruimen: de sluiting is van kracht vanaf 3 januari 2020.

De eigenaren moeten de panden voor drie maanden gesloten houden en mogen geen huurders of gebruikers toelaten. Doel van de sluiting is het stoppen van criminele activiteiten in en het voorkomen van verstoring van de openbare orde en veiligheid. De sluiting van de bedrijven moet de eigenaren treffen.

Geen strafbare feiten
De panden werden gehuurd door huurders die onderdeel zijn van dezelfde holding. De eigenaren van de panden worden niet verdacht van strafbare feiten. Tegen de eigenaar van het woonhuis worden geen maatregelen getroffen.