Brandweer ‘s-Graveland start ludieke kerstchallenge

’s-GRAVELAND – Lagedruk slangen als boom, helmen als kerstballen en een waterkanon als piek. De brandweervrijwilligers van ’s-Graveland maakten afgelopen week een bijzondere kerstboom als kerstgroet. Ze dagen nu andere brandweercollega’s uit hetzelfde te doen.

Eén van de initiatiefnemers is vrijwilliger Arjan Boomkens. ,,Het is traditie dat wij elk jaar een kerstgroet maken. Hebben dat al eens gedaan met miniatuurbrandweerauto’s op een spreider bijvoorbeeld. Nu moest ik denken aan de Tetris Challenge die dit jaar was. Wij wilden nu met onze materialen daar een ludiek vervolg aan geven door een kerstboom te maken.”

Hij maakte een schetsje op papier voor de andere ’s-Gravelandse vrijwilligers en in een klein uurtje werd op het kazerneterrein in Kortenhoef een kerstboom gemaakt. Arjan zelf staat niet op de kerstfoto. ,,Ik zat op het dak met de camera”, lacht hij.

Positief

De foto werd gedeeld op Facebook. Inmiddels heeft Brandweer Nederhorst den Berg al op de actie gereageerd met een kerstboom gemaakt van diverse voertuigen. ,,Wellicht volgen er nog meer. Het gaat ons erom om op een positieve manier van ons te laten horen. Er zijn nu genoeg discussies over vrijwilligheid en vergoedingen. Ik ga het wel zien hoe het loopt in 2020, vooralsnog moeten branden nog gewoon geblust worden”, besluit Boomkens.

Brandweer Nederhorst den Berg
Brandweer Naarden