Tiener gereanimeerd bij woningbrand in Muiden

MUIDEN – Bij een woningbrand in Muiden zijn dinsdagochtend drie jongeren gewond geraakt. Een van de slachtoffers raakte zwaargewond.

De brand werd rond tien voor negen gemeld als brandgerucht aan de Hellingstraat in het centrum van Muiden, al snel werd de melding opgeschaald naar een woningbrand.

Een aantal personen zou zich in de woning bevinden en konden niet uit de woning komen. Bij aankomst van de brandweer waren er al twee bewoners het pand ontvlucht. Een derde persoon is buiten bewustzijn uit de woning gehaald door de brandweer.

Het slachtoffer raakte zwaargewond en is op straat lange tijd gereanimeerd. Een traumateam uit Amsterdam kwam ter plaatse om assistentie te verlenen. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Ook de twee andere slachtoffers zijn naar het ziekenhuis vervoerd, ze hebben bij de brand rook ingeademd.

De brandweer had de brand in de woning snel onder controle. Over de oorzaak is nog niets bekend, de politie doet hier onderzoek naar. Vanwege de brand was het centrum van Muiden afgesloten.

Vorig artikelDrie bedrijfspanden in Huizen gesloten na politie-invallen
Volgend artikelOmstanders halen man uit brandende auto