13-jarige verzet zich bij aanhouding na afsteken vuurwerk

HILVERSUM – De politie heeft donderdagmiddag rond vijf uur een 13-jarige jongen aangehouden in de Mussenstraat. Jeugdboa’s waren afgekomen op een melding dat er zwaar vuurwerk in de omgeving van de Mussenstraat werd afgestoken.

Ter plaatse hielden zij een 13-jarige jongen staande, maar hij weigerde iedere medewerking en beledigde de Jeugdboa’s. Hierop werd versterking ingeroepen van de politie. Ook tegenover de politie weigerde de jongen alle medewerking en daarop werd hij aangehouden.

De jongen verzette zich bij zijn aanhouding en moest tegen de grond worden gewerkt. Hij werd aangehouden voor het niet voldoen aan een vordering, bezit van illegaal vuurwerk en belediging. De 13-jarige kon diezelfde dag het politiebureau verlaten. Er is proces verbaal opgemaakt en de zaak wordt voorgelegd bij het Openbaar Ministerie. Mogelijk moet de jongen zich op een later moment verantwoorden bij een kinderrechter.

De politie laat weten te blijven optreden tegen vuurwerkoverlast. Er komen de laatste paar weken geregeld meldingen van vuurwerkoverlast binnen. De knallen zorgen voor overlast bij mens en dier en veroorzaken veel onrust. Particulieren mogen alleen op oudejaarsavond tussen 18.00 en 02.00 uur vuurwerk afsteken.

Melden overlast door vuurwerk
Hoort of ziet u dat iemand vuurwerk afsteekt buiten de toegestane tijden? Of op plekken waar dit niet mag? Of denkt u dat iemand illegaal vuurwerk opslaat, verkoopt of afsteekt? Dan kunt u dit melden bij de politie via 0900-8844.

De opa van de jongen was zo vrij om een filmpje van de aanhouding online te plaatsen. Hij is het niet eens met de aanhouding van zijn kleinzoon.