Doorrijder aanrijding in Hilversum meldt zich bij politie

HILVERSUM – De automobilist die vrijdagavond op de Vaartweg tegen een auto botste en er daarna vandoor ging, heeft zich maandagmorgen bij de politie gemeld. Het gaat om een een 30-jarige man uit Bussum.

De aanrijding vond vrijdagavond rond kwart voor twaalf plaats op de splitsing Havenstraat met de Vaartweg. Een 59-jarige Hilversummer welke in de richting van het centrum reed kreeg hier geen voorrang van de Bussumer.

De Bussumer ging er na de aanrijding vandoor; tegen de richting in op de Havenstraat. Volgens een politiewoordvoerder moesten verschillende voetgangers hierdoor aan de kant springen om niet aangereden te worden.

Een persoon raakte gewond. Het gaat om de bijrijdster van het aangereden voertuig.
De Hilversummer kwam met de schrik vrij, maar moest wel mee naar het politiebureau voor rijden onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs is ingevorderd.