Twee jaar cel voor verkeershufter met honkbalknuppel

HILVERSUM – De 38-jarige verkeershufter uit Hilversum die in april op de N201 een 30-jarige man uit Nederhorst den Berg zwaar toetakelde met een honkbalknuppel, moet voor twee jaar de cel in. Daarnaast moet hij het slachtoffer een schadevergoeding van 5400 euro betalen. 

De verkeershufter sloeg na een aanrijding vijftien keer met een honkbalknuppel in op de bestuurder van de auto waar hij zelf tegenaan botste. Het zwaargewonde slachtoffer lukte het uiteindelijk om weg te rijden en hulp te zoeken.

De Hilversummer sloeg na de mishandeling op de vlucht en meldde zich na diverse oproepen ook niet op het politiebureau. Op 3 Juli kon hij worden aangehouden in zijn woning aan de Koninginneweg na tips via het programma Opsporing Verzocht.

Het Openbaar Ministerie had drie jaar gevangenisstraf geëist waarvan een half jaar voorwaardelijk.