Politie vindt geld en twee vuurwapens bij invallen

HUIZEN – Bij de invallen in Huizen zijn gisteren twee vuurwapens en een onbekende hoeveelheid contant geld aangetroffen. Ook vond de politie materiaal dat mogelijk gebruikt wordt in de hennepteelt.

Aanleiding voor de invallen was informatie die de recherche binnenkreeg over verboden vuurwapens die zich in de panden zouden bevinden. De politie viel daarom maandag met een enorme politiemacht binnen bij een aantal bedrijfspanden en een woning. Ook een speciaal zoekteam van Defensie werd ingezet om de panden te doorzoeken.

Aanhouding
Een 42-jarige man welke aanwezig was in een van de panden is aangehouden op verdenking van overtreding van Wet Wapens en Munitie. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en wordt verhoord.

Onderzoek
Het onderzoek is hiermee nog niet afgerond en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Gisterenavond laat werd er door de politie nog geobserveerd aan de Ambachtsweg.

Sluiting
Aan de hand van de nog op te stellen rapportage door de politie, zal de gemeente Huizen overwegen of er voldoende juridische gronden zijn voor bestuurlijke sluiting van een of meer bedrijfspanden.