Koffiehuis Midi op slot na drugsvondst

HILVERSUM – Bij een controle bij Koffiehuis Midi aan de Kleine Drift zijn zaterdagavond een hoeveelheid drugs en illegale tabak aangetroffen. Tevens zijn twee personen zonder geldige verblijfspapieren aangehouden. Het pand is op last van de burgemeester gesloten.

Zaterdagavond rond 21.00 uur stapte de politie het pand binnen. De horecagelegenheid was op dat moment open; er waren meerdere personen binnen. De verschillende uitgangen van het pand werden bewaakt. Personeelsleden en bezoekers werden gecontroleerd. De politie trof harddrugs en een grote hoeveelheid illegale tabak aan. De politie arresteerden twee personen, omdat zij geen geldige verblijfspapieren konden tonen.

De gemeente was een onderzoek gestart omdat zij meerdere signalen van overlast van bewoners had, zoals fout geparkeerde auto’s, geluidsoverlast en intimidatie van voorbijgangers. Vooronderzoek gaf genoeg aanleiding voor de gemeente Hilversum om een instap voor te bereiden, samen met de politie, douane, Voedsel- en Warenautoriteit en kansspelautoriteit.

Voor de gemeente waren er na de controle voldoende gronden om het pand voor een periode van 6 maanden te sluiten. In die periode wordt onderzocht of er aanvullende maatregelen nodig zijn. De omwonenden zijn met een brief van de gemeente geïnformeerd over het doel van deze actie.