Damhert zwerft uren door het centrum van Huizen

HUIZEN – In het centrum van Huizen heeft vrijdagmiddag urenlang een damhert rond gelopen. De politie waarschuwde vooral automobilisten voor het dier. Het advies was om afstand te houden, zodat het dier niet zou worden opgejaagd.

Het dier hield zich aan het einde van de middag op in een tuin bij een woning aan de Gravin Gertrude. De bewoonster had in eerste instantie wat moeite om de politie ervan te overtuigen om langs te komen.

Omdat wegjagen zoveel stress voor het dier zou opleveren dat het zou kunnen overlijden werd een dierenarts opgetrommeld. Dierenarts ‘speciale dieren’ Jan-Willem Kitselaar uit Amersfoort kwam direct naar Huizen. Kitselaar heeft het dier verdoofd met een verdovingspijl.

Hierna kon het verslapte dier naar een boer in Blaricum worden gebracht.