Bussumer negeert stopteken en rijdt in op politie

HILVERSUM –  Een 21-jarige man uit Bussum is zondagavond door de politie aangehouden voor het negeren van een stopteken en het inrijden op de agenten.

Agenten zagen de bestuurder vanaf de Utrechtseweg het Laapersveld in rijden richting de Laapersboog. Bij het zien van de agenten ging hij er echter vandoor en negeerde vervolgens meerdere malen een stopteken. Bovendien moest een agent vervolgens opzij springen om niet aangereden te worden.

Met behulp van de aanwezige politiehelikopter was de auto met daarin de bestuurder snel gevonden, deze stond geparkeerd aan de Diependaalsedrift. De bestuurder probeerde hierna nog te voet te vluchten, maar hij kon al snel in de boeien worden geslagen.

De man is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De auto werd afgesleept door een berger. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.  Waarom de man er aanvankelijk vandoor ging, is onduidelijk.