Zonnepanelen in brand op daken van woningen

EEMNES – Aan de Zuidersingel in Eemnes zijn bij een dakbrand vier woningen beschadigd geraakt. De brandweer rukte vanmorgen rond half elf uit voor de brand en kon rond het middaguur het sein ‘brand meester’ geven. De woningen van woningcorporatie De Alliantie waren net een maand geleden opgeleverd. De brand lijkt te zijn ontstaan in enkele zonnepanelen en heeft zich verspreid over vier woningen. Team brandonderzoek is direct een onderzoek gestart.

De bewoners zijn in eerste instantie opgevangen in het gemeentehuis. Omdat er geen instortingsgevaar is, krijgen de bewoners later op de dag de gelegenheid om spullen uit hun woningen te halen. Daarna kunnen ze tijdelijk in een hotel in Hilversum of op Center Parcs de Eemhof verblijven, waarna een permanenten oplossing moet worden gevonden.