Vrouw overleden na ongeval met vrachtwagen

BAARN – Bij een noodlottig ongeval in Baarn is vrijdagmorgen een 71-jarige vrouw om het leven gekomen. Het ongeval vond rond kwart voor twaalf plaats op het terrein van de instelling Amerpoort, locatie Nieuwenoord.

Door nog onbekende oorzaak kwam de vrouw op de Nieuwenoordlaan onder een vrachtwagen van een supermarkt terecht. Hulpdiensten rukten massaal uit, maar de hulp mocht helaas niet meer baten.

De vrouw is een bewoonster van de instelling. De directie van Amerpoort is geschokt en leeft mee met direct betrokkenen, familie en begeleiders. Medewerkers die met de cliënt hebben gewerkt of die iets hebben gezien van het ongeval, worden opgevangen.

De Verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Op het terrein wonen mensen met een verstandelijke handicap.