Brandweerman in ziekenhuis na kopstoot van omstander

BUSSUM – Een brandweerman heeft de nacht in het ziekenhuis moeten doorbrengen nadat deze tijdens zijn werkzaamheden werd mishandeld bij de grote brand in Bussum.

De vrijwillige brandweerman van de afdeling Logistiek en Ondersteuning was bezig met zijn werkzaamheden en waarschuwde een omstander welke op een niet veilige afstand stond. De omstander was hier niet van gediend en gaf de brandweerman een kopstoot. De aanwezige politie heeft de omstander direct in de boeien geslagen en overgebracht naar het politiebureau. De brandweerman moest voor controle naar het ziekenhuis, waar ze hem een nacht ter observatie hebben gehouden.

Onacceptabel
Agressie en geweld tegen hulpverleners is onacceptabel. Hulpverleners hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen hulpverleners wordt niet getolereerd.  Het Openbaar Ministerie eist sinds 2011 een drie keer zo hoge straf in zaken van geweld tegen hulpverleners.