Zeilers gered op Loosdrechtse Plassen

LOOSDRECHT – Vijf watersporters zijn zaterdagmiddag gered uit het water toen hun zeilboot omsloeg op de Loosdrechtse Plassen. Ter hoogte van het eiland Robinson Crusöe kapseisde het schip. Passanten hielpen de drenkelingen uit het water en brachten ze naar eiland Marcus Pos. Uit voorzorg werden rond kwart over vier ook de hulpdiensten gealarmeerd, waaronder de duikers van Brandweer Nederhorst den Berg.

Maar toen de brandweer ter plaatse kwam waren de vijf jongens al uit het water gered door toevallige passanten. Met de brandweerboot van Loosdrecht en een boot van handhaving werden de watersporters uiteindelijk aan wal gebracht bij de Koninklijke Watersport-Vereeniging ‘Loosdrecht’ aan de Oud-Loosdrechtsedijk waar een warme douche op ze wachtte. Er raakte niemand gewond.

Terwijl de brandweer zich om de opvarenden bekommerde, werd het bergen van het schip geregeld door twee Loosdrechtse watersportondernemers. Onder begeleiding van Jachtwerf Scherpel en Bootverhuur Manten werd het omgeslagen bootje weer rechtop getrokken, leeg gehoosd en naar rustiger vaarwater gesleept.