Twee aanhoudingen na wilde achtervolging

HILVERSUM – De politie heeft vrijdagmiddag twee mannen aangehouden na een wilde achtervolging door Hilversum. Een grijze Mercedes werd al vanuit het centrum achtervolgt door een aantal politieauto’s. Met een enorme snelheid ging de achtervolging door de Beatrixtunnel, aldus een getuige.

Aan de Anton Philipsweg ter hoogte van de Dolf van der Lindelaan sprongen de inzittenden plotseling uit de auto. De auto rolde hierbij door tegen een schutting. Een van hen werd direct door een politieauto klemgereden een in de boeien geslagen, hierbij sneuvelde een tuinhek. De tweede werd aan de Anthony Fokkerweg aangehouden.

De politie heeft de auto in beslag genomen voor verder onderzoek. Bij de auto lagen telefoons en bankpassen op straat, ook deze zijn voor onderzoek veiliggesteld. De auto werd gecontroleerd vanwege een ’verdachte situatie’, waarna de verdachten op de vlucht sloegen. Tijdens de achtervolging zou ook iemand zijn aangereden.