Verdachte koffer Vituskerk bevat geen explosieven

HILVERSUM – Rondom de Sint Vituskerk is het vanmorgen ruim afgezet geweest vanwege een verdachte koffer. Ook de kerk en hotel Gooiland werden enige tijd ontruimd. De koffer werd rond half elf naast de kerk aangetroffen. Omdat er bij de politie signalen binnen waren gekomen dat het serieus was werd er groot opgeschaald.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam ter plekke en onderzocht de koffer met o.a een robot en röntgenapparatuur. Er werden geen explosieven gevonden, bij het openen leek de koffer zelfs leeg.  De forensische opsporing heeft de koffer veiliggesteld.

Begin deze maand werd een afbeelding van de Hilversumse kerk gebruikt in een poster van IS. Op deze poster stond de De Sint Vitus welke explodeerde. “IS bedreigt Nederland vanwege boerkaverbod. Tuig”, twitterde PVV-leider destijds.