Vrouw uit auto gered in Beatrixtunnel

HILVERSUM – Een automobiliste is door omstanders uit haar onder water gelopen auto geholpen. De vrouw zat vast in haar auto in de bijna volledig onder water gelopen Beatrixtunnel in Hilversum. Mogelijk kreeg de vrouw door de waterdruk van buitenaf haar auto niet meer open.  Een jonge man haalde de vrouw uit de auto en bracht haar naar een veiliger plek. Een buschauffeur bood de bestuurster een droge plek in zijn stadsbus.

Putdeksel
Diezelfde bus reed in de tunnel zijn achterkant kapot vermoedelijk op een omhoog gekomen putdeksel. Via Burgernet wordt ook gewaarschuwd voor weggedreven putdeksel. Ook komt via Burgernet het verzoek om de rijstijl aan te passen in verband met de hevige regenval.

Noodweer
Het noodweer zorgt in een deel van ’t Gooi voor onder andere slecht begaanbare wegen en riolen die overlopen, waaronder in Hilversum, Laren en Loosdrecht. De brandweer is op dit moment druk met tientallen meldingen. Mede daarom is een GRIP 1 situatie afgekondigd. Volgens een woordvoerder moeten bij niet levensbedreigende situaties andere hulpdiensten ingeschakeld worden. ,,Bel bij geen spoed het algemene nummer van de politie 0900-8844 of bel de gemeente voor schademeldingen.”

Bij gemeenten komen ook veel meldingen binnen. Medewerkers van de gemeente Hilversum rijden rond om omhoog gekomen putdeksels op te ruimen en wateroverlast proberen te voorkomen. De ergste buien lijken nu voorbij.