Verkeershufter N201 verdacht van poging doodslag

HILVERSUM  – De 38-jarige Hilversummer die vorige week woensdag werd opgepakt voor een zware mishandeling na een verkeersincident aan de Vreelandseweg N201, zit sowieso nog anderhalve week vast. Het Openbaar Ministerie verdenkt de verkeershufter van poging doodslag.

Dinsdagavond kwam de zware mischandeling welke zich 15 april had afgespeeld in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Een aantal kijkers viel de opvallende auto van de dader op; een kleine blauwe auto met buitenlandse kentekenplaten en een skikoffer op het dak.

Woensdagmorgen kreeg de politie dan ook een melding binnen dat de gezochte auto op dat moment geparkeerd stond in een hofje aan de Lage Naarderweg. De auto werd inderdaad aangetroffen en is in beslag genomen. De officier van justitie gaf ook toestemming om de eigenaar van de auto welke in een villa aan de Koninginenweg verbleef aan te houden. Korte tijd later werd de man geboeid afgevoerd.

Vrijdag verscheen de man voor de rechter-commissaris. Het verzoek van het Openbaar Ministerie om de verdachte in bewaring te stellen werd toegewezen. Daarom kan de man maximaal veertien dagen worden vastgehouden. Mogelijk verschijnt hij daarvoor nog voor de raadkamer.