Verkeershufter N201 in de boeien geslagen

HILVERSUM – Een 38-jarige Hilversummer is vanochtend aangehouden door de politie. Hij wordt verdacht van het mishandelen van een automobilist op de Vreelandseweg (N201) bij Kortenhoef in april dit jaar.

De zaak werd gisteravond behandeld bij Opsporing Verzocht. Kijkers herkenden de auto van de dader en tipten daarop de politie. De man werd vanochtend in een woning aan de Koninginneweg in Hilversum aangehouden. Zijn auto stond geparkeerd in een hofje aan de Lage Naarderweg. De auto is in beslag genomen voor verder onderzoek. De man wordt verhoord op het politiebureau.

Aanrijden en mishandelen
De Hilversummer wordt verdacht van het aanrijden en daarna mishandelen van een 30-jarige man uit Wijdemeren. Na de aanrijding op 15 april op de Vreelandseweg (N201) parkeerde het slachtoffer langs de kant om schade te controleren en te informeren hoe het met de andere bestuurder ging.

Zwaargewond 

Daarop werd de man door de verdachte bedreigd met een honkbalknuppel. De verdachte sloeg vervolgens met de knuppel de voor en achterruit van de auto van het slachtoffer aan diggelen en sloeg hierna in op het slachtoffer. De man raakte hierbij zwaargewond. Het lukte het slachtoffer uiteindelijk om weg te rijden en hulp te zoeken.

Er zijn aanwijzingen dat de 38-jarige Hilversummer zich al eerder hufterig heeft gedragen tegenover andere automobilisten.