Twee boetes voor varen onder invloed tijdens Sloepentocht

KORTENHOEF – Twee boetes zijn uitgeschreven voor ‘varen onder invloed’ tijdens de grote controle die gisteren werd uitgevoerd tijdens de Sloepentocht.

De waterpolitie controleerde op het Hilversums Kanaal en liet tachtig schippers blazen. Daarvan werden er maar twee betrapt op het varen onder invloed. De regels zijn op het water hetzelfde als op het land: vanaf een promillage van 0,5 kunnen boetes opgelegd worden vanaf 325 euro. Mocht er zoveel gedronken zijn dan kan ook de vaarbevoegdheid ingetrokken worden. Dat laatste was gisteren niet aan de orde.

Grootschalige controle
De politie was benieuwd hoe het alcoholgebruik tijdens een groot evenement als de Sloepentocht zou zijn en controleerde daarom grootschalig. ,,De actie was positief en wij zijn van plan om het volgend jaar weer te doen”, aldus een woordvoerster van de politie.

De Sloepentocht stond dit jaar in het teken van ‘Ga voor goud’. Er werd gevaren vanaf Loosdrecht, door de Drecht het Hilversums Kanaal op om via het sluisje het Hemeltje de Vecht op te gaan. Via de Mijndense Sluis werd het Loosdrechtse Plassengebied weer bereikt.