Nog geen gouden tip dramatische brand waarbij Kim overleed

HILVERSUM – Er zijn bij de politie nog geen tips binnengekomen over de dramatische brand in Hilversum op 16 september 2007 die het leven kostte aan Kim Veerman (20). De politie gaf begin dit jaar een zogenaamde cold case kalender uit waarop onopgeloste moorden en verdwijningen staan.

De kalender werd verspreid in gevangenissen en bij de reclassering. Dat leverde tot op heden nog geen nieuwe tips op betreffende de dodelijke brand aan het Langgewenst. Dit jaar is het 12 jaar geleden dat de 20-jarige het leven liet bij een hevige brand.

Het is in de vroege morgen van 16 september en de Hilversumse ligt in bed op zolder te slapen. Tegen de gevel van het pand aan het Langgewenst wordt brand gesticht en haar huis vat ook vlam. Kim schrikt wakker, maar door de brand kan zij niet meer naar beneden. Als de brandweer op haar zolderkamer komt is zij al overleden. De brand is aangestoken, maar door wie is onbekend. In 2008 werd een verdachte aangehouden, maar uiteindelijk niet veroordeeld.

Beloning
Er is een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip. De nabestaanden hopen dat zij eindelijk antwoord vinden op de vragen die zij nog hebben. Moeder Rik Stoutenbeek: “Ik heb mijn huis moeten verkopen. Kim bleef maar door de poort komen. Als ik nu nog in de tuin bezig ben en in het dorp een ambulance hoor, dan voelt het alsof mijn baarmoeder uit mijn lijf wordt getrokken. De beelden van de markt in Hilversum, die gaan niet meer uit mijn hoofd.” Luister het volledige interview met de moeder en stiefvader van Kim.

Waar kan ik terecht met tips en/of informatie?

Wie informatie heeft over een cold case kan die op de volgende manieren delen: