In Beeld : Enorme wateroverlast in ’t Gooi

REGIO – De hevige regenval van vrijdag zorgde voor een enorme toestroom van water.  Rond 13:00 ging het helemaal los: bakken met regen kwamen naar beneden, in Hilversum viel zelfs rond de 60 millimeter. Daardoor liepen diverse straten, huizen en bedrijven onder water.

Gemiddeld valt er in de maand juli zo’n 80 millimeter neerslag, maar nu dus 60 millimeter in drie uur tijd. Dat is ongeveer zes volle emmers water op één vierkante meter. Dat zorgde voor een enorme wateroverlast in ’t Gooi.

In Hilversum stond zoals gewoonlijk de tunnel blank. Ook in de omgeving van de Lorentzweg was het weer een groot zwembad. Bij de af- en oprit Gooi Noord was het zoals gewoonlijk een groot waterballet. Een peperdure Porsche kon hier niet meer op eigen kracht verder rijden.

Storing ziekenhuis

Ook Tergooiziekenhuis Hilversum had last van het vele water. Op diverse plekken in het ziekenhuis was lekkage. Daarnaast kregen de Tergooiziekenhuizen te maken met een storing van het ict-netwerk waardoor voor een aantal uur de eerste hulp gesloten werd en enkele geplande operaties werden uitgesteld. Begin van de avond werd de storing verholpen en kon de spoedeisende hulp weer open.

Brandweer en gemeenten zijn op dit moment nog druk met het uitvoeren van noodreparaties en het opnemen van de schade.

 af- en oprit Gooi Noord

Laren

Hilversum omgeving Lorenzweg

Melis Stokelaan Hilversum

Havenstraat Hilversum afgesloten

Franciscusweg Hilversum

1e Loswal Hilversum


Politie aan de Minckelersstraat in Hilversum

Vrouw gered uit auto in ondergelopen Beatrixtunnel Hilversum (klik hier voor meer foto’s)