Huizer gymzaal onder water gelopen

HUIZEN – De hevige regenval in de regio kende vandaag nog een staartje. De gymzaal van de Van der Brugghenschool aan de Albardastraat in Huizen bleek ondergelopen te zijn met water: het stond zo’n vijf centimeter hoog. De brandweer kwam met een pomp ter plaatse om het pand weer droog te maken.

De gymzaal, met technische ruimte en kleedkamers, ligt verdiept. “Mogelijk is er vrijdag bij de regenval toch water naar binnen gelopen”, denkt Fred Kos, postco√∂rdinator van Brandweer Huizen. De school heeft in de hal een pomp staan om eventueel water weg te kunnen pompen, maar mogelijk heeft de pomp niet gewerkt. Een gebouwbeheerder van de gemeente ontdekte vandaag het water en belde de brandweer.

Met een eigen pomp probeerden de brandweerlieden het water zoveel mogelijk weg te pompen en ook werd de pomp in het pand weer aan de praat geholpen. Verder was het vooral een kwestie van met een trekker en bezem het water weg proberen te krijgen.