Groep jongeren bedreigt buschauffeur in Huizen

HUIZEN – Een grote groep jongeren heeft gisterenavond een buschauffeur bedreigd. De jongeren zouden naar huis willen na een bezoek aan zwembad Sijsjesberg. De groep stapte in op de Karel Doormanlaan zonder in te checken of te betalen. Toen de chauffeur de jongeren hierop aansprak, werd hij bedreigd.

De chauffeur heeft hierop geweigerd de jongeren nog mee te nemen. Toen zij uit de bus gezet werden trapte enkele jongeren tegen de bus aan. Een tweede bus kwam ter plaatse om de groep jongeren te vervoeren. Onder toezicht van de politie moesten zij inchecken of een kaartje kopen.

Beelden
De politie heeft Connexxion inmiddels gevraagd de beelden van de beveiligingscamera’s in de bus veilig te stellen, meldt een woordvoerder van het busbedrijf aan het Nieuwsblad voor Huizen. Volgens hem gaat het goed met de buschauffeur, die gisteren meteen is opgevangen door het calamiteitenteam. Hij is vandaag weer aan het werk gegaan.

Aangifte
Het is de woordvoerder van Connexxion onbekend of er ook aangifte is gedaan van het incident in de bus.