Drugsdealers gepakt met XTC, hennep en hasj

HILVERSUM – Afgelopen maandag zijn in Hilversum twee mannen aangehouden op verdenking van het verkopen van verdovende middelen, waaronder harddrugs, aan minderjarigen. Enige tijd geleden kwamen concrete signalen binnen bij de politie dat er harddrugs zouden worden verkocht aan minderjarigen in Loosdrecht en omgeving. Hierop besloot de recherche een onderzoek te starten. Tijdens het onderzoek bleek dat er onder andere rondom een school werd gedeald.

Aanhouding
Gedurende het onderzoek kwamen twee mannen in beeld. Zij zijn na toestemming van de Officier van Justitie buiten heterdaad aangehouden. Beide verdachten komen uit Hilversum en zijn 18 en 21 jaar oud. De twee zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Deze heeft besloten dat beide mannen in voorlopige hechtenis blijven.

Doorzoeking woning
Na de aanhouding werd de woning van één van de verdachten doorzocht. De recherche trof een grote hoeveelheid verdovende middelen aan, waaronder bijna 900 pillen, vermoedelijk XTC, hennep en hasj. Daarnaast werden andere spullen in beslag genomen zoals auto’s, mobiele telefoons, diverse slagwapens en een steekwapen.