Dakbrand door blikseminslag in Hilversum

HILVERSUM – In de Hilversumse Meent heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een dakbrand gewoed. De brand aan de Meikevermeent werd rond tien voor vier gemeld. Even daarvoor was in de woning de stroom uitgevallen. Toen de bewoners de aardlekschakelaar weer probeerde om te zetten werd er op de deur gebonsd door hun buren, het dak van hun woning bleek in brand te staan.

Het dak van de woning stond over de gehele lengte in brand. Door het snelle ingrijpen van de brandweer kon erger worden voorkomen. De brandweer schaalde in verband met de hitte op naar middelbrand. Door de extreme warmte is het voor de brandweer fysiek erg zwaar werken. Extra brandweerlieden waren aanwezig om elkaar te ondersteunen.

Rond vijf uur gaf de brandweer het sein brand meester. De brand werd zeer waarschijnlijk veroorzaakt door blikseminslag. Er raakte niemand gewond bij de brand. Door de brand is er flinke schade aan de woning ontstaan.