Bijzondere laatste oefenavond Brandweer

LAREN – De laatste oefenavond van Brandweer Laren stond vrijdagavond in het teken van het afscheid van vrijwilliger Stefan Kleijer. Na bijna 10 jaar stopt hij omdat hij verhuist naar Amsterdam. Geheel volgens de traditie in Laren hield Kleijer het niet droog.

De enthousiaste brandweerman leek de oefenavond gewoon te beginnen. Rond half acht kwam de melding binnen van een aanrijding aan de Melkweg. Terwijl zijn collega’s naar de auto’s sprinten moet Stefan op de fiets erachteraan. Hij begon zijn loopbaan namelijk ooit als fotograaf van uitrukken. Voor deze gelegenheid had Stefan zijn fiets voorzien van een sirene.

Ter plaatse bleek dat een automobilist een fietser aangereden heeft. Al snel herkende de scheidend brandweerman zijn vader in de auto en zijn moeder op de fiets. Zoals het in het echt ook wel eens gaat, wordt het Stefan door de ‘politie’ onmogelijk gemaakt om foto’s te maken van de oefencalamiteit. En al snel zorgen zijn collega’s ervoor dat hij zijn brandweertaak weer op zich kan nemen en kan starten met het redden van zijn beknelde vader.

Na het volbrengen van die taak kwam er een nieuwe oefenmelding binnen bij het Larense korps: een ‘waterongeval’ bij de Coeswaerde. Traditie bij de Brandweer Laren is namelijk een nat pak. Met een opblaasbootje moest Stefan zijn vriendin zien te redden die aan de andere kant van de vijver stond. Zijn brandweercollega’s hielpen hem graag even op weg met een paar flinke waterstralen. Toen hij eenmaal met een nat pak weer op het droge stond, werd hij door de postcommandant bedankt voor zijn inzet bij het Larense korps. De avond werd zoals elke oefenavond in de kazerne afgesloten.
Stefan met camera, Natuurbrand bij de Witte Bergen 2006