Berger voorkomt grote brand bij bergingsbedrijf Bergnet

BLARICUM – Een weggesleepte motorfiets die weer ontbrandde heeft vanmiddag bijna gezorgd voor een grote brand bij bergingsbedrijf Bergnet. Berger Floris Stalenhoef was er net op tijd bij om met een heftruck de motorfiets weg te rijden van het pand.

Stalenhoef merkte rond half zes een brandlucht op in de remise van het bergingsbedrijf aan de Stichtseweg. Toen hij aan de achterzijde uit het raam keek werd hij verrast door een enorme vuurzee onder de overkapping van het bedrijf. Hij bedacht zich geen moment en seinde het nog aanwezige kantoorpersoneel in om de brandweer te bellen.

Niet te blussen
Zelf pakte hij twee poederblussers om de brand te bestrijden. Het bleek te gaan om een motorfiets die zich niet liet blussen. Stalenhoef pakte daarop de heftruck en lepelde het brandende gevaarte onder de overkapping vandaan in afwachting van de brandweer.

Complimenten brandweer
Hoestend en proestend kon hij vervolgens toekijken hoe de brandweer de brand bluste. De berger werd nagekeken door een ambulancebroeder, maar hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De bevelvoerder van Brandweer Blaricum deelde na het blussen een compliment uit over de snelle actie; als Stalenhoef de motor niet onder de overkapping vandaan had gehaald, was de schade vele malen groter geweest.

Weer in brand
De motorfiets was vanochtend geborgen door Bergnet. De motor had in brand gestaan op de A27. Brandweer Hilversum kwam toen ter plaatse. Bij aankomst bleek de brand te zijn geblust door een vrachtwagenchauffeur. Hoe de motorfiets vanmiddag weer in brand heeft kunnen vliegen is nog niet duidelijk.