Albanese politicus dood gevonden in Nigtevecht

NIGTEVECHT – Vrijdagmiddag werd een stoffelijk overschot aantroffen in het Amsterdam Rijnkanaal. De politie meldde zondag dat het vermoedelijk om een 43-jarige man uit Albanië zou gaan. Albanese media melden dat het gaat om Festim Lato, president van de niet-erkende republiek Chameria. Lato, die in het Gelderse Afferden woont, was al enige tijd als vermist opgegeven door zijn familie.

Schimmig
Lato zou bij diverse bedrijven en particulieren schulden hebben die in de miljoenen euro’s liepen. In april zou Lato zelfs persoonlijk failliet zijn verklaard. Hij zou zich bezighouden met veel schimmige zaakjes, volgens bronnen bracht hij veel contant geld de grens met Albanië over.

Hinderlaag
Volgens Albanese media zou Lato na een telefoontje in een hinderlaag zijn gelokt en vermoord zijn. Bronnen binnen de politie melden dat het aangetroffen lichaam zwaar verminkt zou zijn. Een team grootschalige opsporing van de politie is een groot onderzoek gestart.