Koninklijke onderscheiding voor acht brandweermannen

MUIDEN / MUIDERBERG – Denken dat je meedoet aan een grote ontruimingsoefening van het Muiderslot, maar vervolgens achter het letterlijke en figuurlijke rookgordijn je eigen familie en de burgemeester vinden waarna je verrast wordt met een Koninklijke Onderscheiding. Het overkwam acht brandweermannen van de Brandweer Muiden en Muiderberg.

De acht, Jos ter Beek (62), Henri de Gooijer (48), René ter Beek (45), Mark de Haan (44), Ronald Helder (43), Oscar Nauta (51), Gerrit Oosterbroek (49) en René Timmer (56) werden vanavond verrast met een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau voor hun jarenlange verdiensten als vrijwillig brandweerman. Burgemeester Han ter Heegde speldde de brandweermannen hun versierselen op tijdens een ceremonie op de binnenplaats van het kasteel.

Jaren verbonden
De mannen zijn al jaren verbonden aan de korpsen Muiden en Muiderberg: Jos ter Beek (40 jaar in dienst), Rene Timmer (30 jaar in dienst), Oscar Nauta (28 jaar in dienst), Gerrit Oosterbroek (27 jaar in dienst), René ter Beek (24 jaar in dienst), Ronald Helder (23 Jaar in dienst), Mark de Haan (21 jaar in dienst).

Verrassing
De acht brandweermannen waren door brandweer en familie om de tuin geleid. Ze waren in de veronderstelling dat ze vanavond mee zouden doen aan een oefening bij het Muiderslot. Flinke rookontwikkeling onder de poort bij de ingang was het scenario. De brandweer moest ter plaatse komen om voor de ontruiming de BHV-organisatie van het museumkasteel te assisteren. Maar aan de andere kant dus geen gasten van het museum, maar eigen familie en vrienden.

Vorig artikelBrand op bedrijventerrein in Eemnes
Volgend artikelBrandweer verwijdert grote afgebroken tak