Tractor uitgebrand tijdens het maaien

HUIZEN – “Ik heb meteen mijn broodtrommel gepakt, ben eruit gesprongen en heb 112 gebeld. Er was geen houden meer aan, hij stond helemaal in brand”, vertelt de chauffeur van de tractor die donderdagochtend uitbrandde aan het Spui in Huizen.

De tractor was aan het maaien toen er een enorme steekvlam uit de maaier kwam. De brandweer was snel ter plaatse maar kon niet voorkomen dat de cabine van de tractor volledig uitbrandde. De chauffeur raakte niet gewond.

Het bergen van de tractor was nog een behoorlijke klus voor Bergnet. Het bedrijf kreeg assistentie van collega berger Stouwdam uit Oldebroek, die met een dieplader ter plaatse kwam. Het gevaarte van ruim twaalf ton moest eerst van het Spui naar de Delta gesleept worden. Daar stond Stouwdam klaar voor transport met de dieplader. Met behulp van het zware bergingsvoertuig van Bergnet kon de tractor op de dieplader worden getrokken via een lier. Vanwege de bergingswerkzaamheden was de Delta enige tijd afgesloten voor verkeer.