Voortvluchtige patiënt Peter M. Gepakt

UPDATE : De gezochte 43-jarige Peter M, die verbleef op een forensisch psychiatrische afdeling van een kliniek Fivoor in Den Dolder, is terecht. Op station Breda werd hij herkend door mensen, die zijn foto bij het opsporingsbericht van politie hadden gezien. De man keerde zaterdag 1 juni 2019 niet terug van zijn toegekende verlof.

De man zat in de kliniek na een veroordeling voor een mishandeling en een valse bommelding. M. lijdt aan psychoses en schizofrenie. Hij had gedreigd het treinstation van Dordrecht op te blazen met een atoombom. Later viel hij iemand aan met een mes. De man was op grond van artikel 37 van het wetboek van strafrecht voor de periode van een jaar in een kliniek geplaatst.

Zaterdag 1 juni heeft de politie direct actie ondernomen om de man op te sporen. Tot nu toe heeft dit nog niet geleid naar zijn verblijfplaats. De man heeft over enige tijd dringend medicatie nodig. Het valt niet uit te sluiten dat hij een gevaar kan vormen voor zichzelf of zijn omgeving.

Signalement

  • Blanke huidskleur
  • Donkergrijs gemillimeterd haar met een klein kuifje
  • Blauw / grijs / groene ogen
  • Tatoeages op zijn been
  • Donkerblauwe spijkerbroek
  • Donkerbruin bomberjack
  • Witte sportschoenen

Heeft u hem gezien?
De politie roept mensen die deze man hebben gezien of weten waar hij is, dit direct te melden bij de politie. Ziet u hem, benader hem dan niet zelf, maar bel gelijk met 1-1-2. Als u zich anoniem wil melden kan dat via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.