Jeugdbrandweer Huizen door naar landelijke finale

HUIZEN – Ze haalden als snelste jeugdbrandweerploeg het slachtoffer uit een pand waar brand was en noteerden ook nog eens de snelste werktijd. Jeugdbrandweer Huizen werd dus met recht eerste tijdens de laatste halve finale van de jeugdbrandweerwedstrijden die vandaag gespeeld werd in Wageningen.

Door : Linda Blok / Tekstblok 

De jeugdploeg moest in een veevoederfabriek een slachtoffer redden. Een machine in de fabriek had vlam gevat en het slachtoffer lag in het pand een verdieping hoger. Geen makkelijke klus, maar de jeugdbrandweer Huizen klaarde deze perfect en kreeg het hoogst aantal punten van de elf deelnemende ploegen. ,,Ik denk met name omdat wij heel secuur en netjes werken”, vertelt bevelvoerder Marlin Blaas. Met de eerste plaats kwalificeert de 45-jarige jeugdbrandweer uit Huizen zich voor de finale op 5 oktober in Hardenberg. Daar strijden dan de tien beste jeugdbrandweerteams van het land om de landstitel.

Feestmaal
In de geschiedenis van de jeugdbrandweer in Huizen kwam de ploeg zeker 38 keer in de finale terecht en won deze 5 keer. De laatste keer was in 1999. “Met deze ploeg hebben wij nog geen finale gespeeld dus hier zijn we erg blij mee.

Ik zag het niet helemaal aankomen”, vertelt een trotse en enthousiaste Marlin. Samen met pompbediende Nout van der Poel en de manschappen Floris-Jan Weijermans, Thijs Brasser, Michael de Groot en Jesse Bout moeten zij in Hardenberg een zware finale gaan spelen. ,,In de finale wordt altijd een extra verzwaard onderdeel opgenomen, bijvoorbeeld het redden van tweede slachtoffer of het gebruiken van ander materiaal”, aldus Blaas.

Bevelvoerder Marlin Blaas

De winst wordt vandaag gevierd met een feestelijke aankomst op de kazerne in Huizen en aansluitend een ‘feestmaal’, vertelt Gert-Jan Schram, één van de zeven jeugdleiders. ,,Vanmiddag hebben we na het spelen van de wedstrijd de tijd gevuld met samen kanoën. Bij de jeugdbrandweer gaat het erom dat je leert samenwerken. Dat doe je door hard te oefenen, maar ook samen te ontspannen”, besluit Schram.

Vorig artikelMotorrijder gewond bij ongeval op A1
Volgend artikelAuto raakt van de weg en belandt in slootje