Verdacht pakketje aangetroffen bij AKN-gebouw

HILVERSUM – Bij het AKN-gebouw aan de ‘s-Gravelandseweg is woensdag een verdacht pakketje aangetroffen. Een groot deel van de omgeving werd direct afgezet. Het personeel moest binnen in het gebouw blijven, In het gebouw zitten onder meer KRO-NCRV en de studio’s van NPO Radio 2 en NPO Radio 5 gevestigd. Het Team Explosieven Verkenning (TEV) van de politie kwam ter plaatse om het pakketje te onderzoeken. Na ruim twee uur bleek er geen sprake van een explosief of gevaar. De afzetting werd hierna opgeheven en iedereen mocht het gebouw weer in en uit. De politie gaat nog wel onderzoek doen naar de herkomst van het pakketje.

Dreigbrief gericht aan ‘alle medewerkers van KRO-NCRV’
Om wat voor pakketje het precies gaat, kan de politie niet zeggen. De Gooi en Eembode heeft wel informatie gekregen via een anonieme bron. Er zou bij het pakketje ook een brief zitten met de tekst ‘Let op: dit is een bedreiging’  Op de envelop zou ook een wat kinderlijke sticker zitten.

Nieuwe pakketjes waren even niet welkom