Scooterrijder zwaargewond bij ongeval in Hilversum

HILVERSUM – Een scooterrijder is zaterdagmiddag zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Een motorscooter met een Duits kenteken uit Berlijn werd door de auto overreden. Het ongeval vond rond vier uur plaats net voorbij de spoorwegovergang aan de Schoolstraat. Hulpdiensten waaronder een traumahelikopter werden opgeroepen. Het slachtoffer is met onbekend letsel met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De traumahelikopter die uit Volkel onderweg was landde bij de oprit naar de A27.

Hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk. Omstanders lieten weten dat de automobilist en de scooterrijder vlak voor het ongeval ruzie met elkaar hadden.

De Verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie kwam direct ter plaatse om onderzoek te doen naar de ware toedracht van het ongeval. Door het ongeval was de spoorwegovergang voor autoverkeer afgesloten. Fietser en voetgangers mochten nog wel onder het politielint door, dit zorgde voor enkele gevaarlijke situaties.