Politieagent onwel tijdens BOA-oefening

HILVERSUM – Een grote oefendag voor boa’s in de bossen in de omgeving van het Hilversumse Wasmeer dinsdagmiddag was plotseling levensecht toen een agent onwel werd. Het scenario van de oefening ging uit van een vermist persoon, in het bos waren diverse aanwijzingen te vinden. Ook zou er een persoon met een gebroken been worden aangetroffen.

Dit scenario werd ineens heel serieus toen een van de hondengeleiders van de politie echt onwel werd. Collega’s bedachten zich geen moment en starten direct de hulpverlening. Ambulances spoedde zich naar het incident en namen de hulpverlening over. Het slachtoffer werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Met het slachtoffer zou het naar omstandigheden weer redelijk goed gaan.

De oefening ging na een kort overleg met alle betrokkenen gewoon door. Aan de oefening deden dertig BOA’s uit Utrecht en Noord-Holland en de Politie Midden-Nederland mee.