Groot alarm wegens gevaarlijke stof

NAARDEN – De brandweer heeft vrijdagmorgen groot alarm geslagen vanwege een ontstane gifwolk aan het Vogellaantje. Een groot gebied werd afgezet en de eerste fase van het regionaal rampenplan (GRIP-1) werd afgekondigd.

Een gifwolk ontstond toen twee onderhoudsmonteurs een zwembad binnen in een woning wilden gaan schoonmaken. Met het mengen van twee stoffen ging het verkeerd. Meteen werd de brandweer gebeld. De brandweer stond snel met meerdere korpsen ter plaatse. Er raakte niemand gewond door de schadelijke stoffen, wel is een van de monteurs nagekeken in een ambulance.

Meerdere bussen met kinderen die naar Speelpark Oud Valkeveen zouden gaan op schoolreisje mochten niet de Valkenveenselaan op. De bussen werden door de politie tegen gehouden en naar de voetbalvelden in Huizen gestuurd. Enkele klassen gingen lopend via de Meentweg naar het speelpark. Het Speelpark zou vandaag zo’n 2000 leerlingen van diverse scholen ontvangen.

De brandweer die assistentie kreeg van de brandweer Utrecht en Veenendaal is nog uren bezig geweest met het verrichten van metingen naar aard en impact gevaarlijke stof. Rond een uur werd er afgeschaald naar Grip-0.